28 Eylül 2011 Çarşamba

Lobiyên Çêkirî (Kavrulmuş Taze Fasulye)




Malzemeler : 
  • 1 kg taze fasulye
  • 6 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
1.     Taze fasulyelerin baş ve kılçıklarını ayıklayıp bol suda yıkayın. 2 veya 3 parçaya doğrayın. Derin genişçe bir tencereye fasulyeleri boşaltın ve üzerini geçinceye kadar su ekleyin. 35-40 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyelerin suyunu süzün. (Ayrı bir kaba bir miktar ayırmanızı tavsiye ederim)

2.     Sarımsakları, tuz ile birlikte havanda iyice dövün. Dövülmüş sarımsakların üzerine ayırdığınız fasulye suyundan  bir kaç yemek kaşığı ekleyin. Karıştırın.

3.     Tencereye sıvıyağı dökün. Hafifçe ısıttığınız yağın üzerine önce haşlanmış fasulyeleri sonra da sarımsak-su-tuz karışımını boşaltın. Fasulyeleri dağıtmamaya özen göstererek kavurun.

4.     Son olarak üzerine yumurtaları kırıp bir kaç dakika daha kavurun. 

     Noşî can be!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder